Korsängens IP 1
9 september 2017
14:00

Referat: Olands FF - Östhammars SK

ÖSK-dam visade med bestämdhet att denna chans att säkra seriesegern inte skulle smita dem förbi. Redan efter 18 sek (!) rullade Amanda S. in 0-1, matchen slutade till sist 0-7 till våra röd-vita hjältinnor.

Första halvlek visade tjejerna verkligen vilket som var det bättre laget på Korsängen denna lördagseftermiddag. Bara 6 minuter efter målet ovan rullade Elina på pass från Ida in 0-2 och när kvarten var spelad hade hon även hunnit med att rulla in 0-3 efter att Amanda bjudit tillbaka på passningen till första målet. Tjejerna fortsatte sen att tålmodigt hålla i bollen och innan halvleken var till ända hade även Ida fått göra mål och Elina rullat in sitt tredje för dagen, fram till halvtidsresultatet 0-5.

Om matchen mot Häverödals var den match under året som hållit högst tempo över 90 minuter måste denna tillställning ha varit dess raka motsats. Oland backade hem något enormt och våra tjejer kunde mer eller mindre promenera med bollen fram till mittlinjen. Olands något defensiva uppställning gjorde oss lite bekväma i andra halvlek. Rörelsen och bolltempot blev betydligt lägre men samtidigt behövdes ju inga mera mål. Trots det, så var det bara en tidsfråga innan nästa mål skulle komma. Jossan P går sällan av planen mållös och denna eftermiddag var inget undantag. I minut 77´ nickar Johanna fram bollen till Jossan som distinkt placerar in 0-6. Nu roterade vi runt lite i laget så Elina och Amanda fick prova på spelet i backlinjen medan Natha och Tilde fick kliva upp till mittfältet. Tilde tackade för det genom att panga in slutresultatet 0-7 i minut 84´.